Nieuws

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws rondom wetten, bewustzijn, verhalen en gebeurtenissen.

Verdrietige geluiden vanuit de turnwereld. Uit het rapport ‘ongelijke leggers’ dat vandaag werd gepresenteerd, blijkt dat de gymsport alles behalve een veilig klimaat neerzet voor hun sporters. Eerder kwam via de docu Athlete A al naar voren dat er in de VS veel sprake is van o.a. seksueel misbruik, maar nu is dit dan toch ook eindelijk, na alle beschuldigingen, hier aan het licht gekomen.
16 procent van de Nederlandse werknemers heeft de afgelopen tien jaar wel eens te maken gehad met seksuele intimidatie op de werkvloer. Vrouwen twee keer zoveel als mannen. Maar van al deze slachtoffers, maakt maar 37% daar een melding van. Dat blijkt uit een groot onderzoek dat het College voor de Rechten van de Mens heeft uitgevoerd. 
Een onderzoek van onze zuiderburen onthult zorgwekkende cijfers: 1 op de 5 Belgische mannen krijgt ooit te maken met seksueel geweld. Onderzoeker Ines Keygnaert (UGent) pleit voor meer bewustwording en kennis over seksueel geweld bij mannen. “We moeten af van de mythe dat de slachtoffers alleen jonge meisjes zijn,” zegt ze.
1 op de 10 vrouwelijke studenten is tijdens haar studie verkracht. Dat blijkt uit een onderzoek uitgevoerd door Amnesty International. Bij mannen gaat het om 1 procent. Amnesty gaat in gesprek met hogescholen en universiteiten. 
Myrthe (20) over verbod op straatintimidatie in Enschede: “Er gaat eindelijk iets gebeuren” Via RTV Oost Sissen, naroepen, fluiten en achtervolgen. Straatintimidatie is in Nederland een groot probleem. Al meerdere keren is er geprobeerd catcawlling (zoals het ook wel wordt genoemd) strafbaar te stellen, maar het verzoek strandde bij de rechter, die oordeelde dat de
De leerlingen van de derde klas van Don Bosco in Zwijnaarde (België) arriveerde vrijdag (datum) wel op een bijzondere wijze op school: in korte topjes, slippers en bikini’s. De leerlingen kregen afgelopen week een mail die bij zowel de leerlingen als sommige ouders behoorlijk verkeerd viel. Er mocht geen ‘uitdagende’ kleding meer worden gedragen volgens de schooldirectie. De leerlingen besloten de school eens te laten zien ‘hoe echte strandkleding eruit ziet’