Informatie

Voor lotgenoten van seksueel grensoverschrijdend gedrag

Wat is seksueel grensoverschrijdend gedrag?

Seksueel grensoverschrijdend gedrag is een parapluterm voor al het seksueel getinte gedrag dat bij een ander over diens grenzen gaat. Dit gedrag kent veel verschijningsvormen, zowel verbaal als non-verbaal, zowel fysiek als mentaal. Maar elke vorm van seksueel grensoverschrijdend gedrag laat een stempel achter en verandert jou als persoon. Wij zijn hier om je door die verandering heen te helpen en je te ondersteunen, op welk punt van het verwerkingsproces je je dan ook bevindt.

Je bent niet alleen

62,5% van alle respondenten die we hebben bereikt geven aan wel eens seksueel grensoverschrijdend gedrag te hebben meegemaakt. Nog eens 15% zegt het niet zeker te weten. Verder kent 8 van de 10 mensen iemand in hun omgeving die seksueel grensoverschrijdend gedrag heeft meegemaakt.

We doen het samen

Je hoeft het ook niet alleen te doen! We doen het samen. Sluit je aan bij onze community, lees de ervaringsverhalen, stel je vragen en ga met elkaar in gesprek. 

Stap voor stap

Seksueel grensoverschrijdend gedrag vindt plaats in een context waar door vooroordelen gedreven daden de norm zijn. Laat het niet zo ver komen. Spreek een ander aan.

Bron: Emancipator