Safe Haven

Got a question?

Antwoorden op de meestgestelde vragen

Over SafeHaven

Safe Haven is een online platform voor mensen die seksueel grensoverschrijdend gedrag hebben meegemaakt. Bij SafeHaven kun je niet alleen verhalen lezen van lotgenoten en je vragen stellen in onze community, maar ook blijf je op de hoogte van het laatste nieuws, kun je hier veel informatie vinden en inspiratie opdoen.  

Wij hechten veel waarde aan jouw privacy. Veiligheid is een van onze kernwaarden, dus het zou gek zijn als dit niet uiterst belangrijk vinden.
Meer details hierover lees je in ons privacybeleid. 

Safe Haven is opgericht door acht vrouwen met een visie. Zij beheren de website, het forum en dragen de organisatie. Meer over ons team lees je hier.

Ja dit kan! Graag zelfs. Wij geloven erin dat hoe meer mensen hun verhaal delen, hoe meer mensen we samen kunnen helpen in hun verwerkingsproces. Deel jouw eigen verhaal hier!

Wij zouden heel graag iedereen die hulp nodig heeft opvangen, maar dit is helaas niet mogelijk voor ons. Wij zijn geen professionals of hulpverleners dus wij kunnen jou niet de beste hulp bieden die je verdient. Wij verwijzen je wel graag door naar andere hulporganisaties die 24/7 spoedhulp bieden. Een overzicht van alle hulporganisatie vind je hier.

Over de community

In de community kan je andere lotgenoten vragen stellen, inspiratie delen, elkaar ontmoeten en je zorgen delen. 
Een community geeft een groepsgevoel, het besef dat je niet alleen bent. En dat ben je ook niet! Sluit je bij ons aan, je hoeft het niet alleen te doen!

We vinden het waarborgen van jouw privacy heel belangrijk maar de veiligheid binnen de community ook! Om ervoor te zorgen dat er geen ongewenste buitenstaanders en bots onze community kunnen verstoren moet je je aanmelden om toegang te krijgen tot de community. Bovendien geeft dit een groepsgevoel. We snappen wel dat het, zeker bij een gevoelig onderwerp als seksueel grensoverschrijdend gedrag, best eng kan zijn om je e-mail adres en naam in te vullen. Gelukkig kun je een anonieme gebruikersnaam kiezen en is je e-mail adres alleen zichtbaar voor SafeHaven. 

Op de activiteitenfeed (de pagina 'activiteit' onder 'community') vind je alle berichten, foto's, vragen, video's etc. van leden van de community. Als je iets wilt weten over een specifiek onderwerp kan je in de activiteitenfeed zoeken op dit onderwerp of je aansluiten bij een groep over dit onderwerp. Op deze activiteitenpagina kun je zelf ook berichten plaatsen. Deze komen dan zowel op je persoonlijke pagina als de activiteitenpagina te staan. 

Groepen zijn bedoeld voor communicatie over specifieke onderwerpen. Deze groepen zijn gemaakt om het jou wat makkelijker te maken en om je op welk moment dan ook in jouw eigen verwerkingsproces aan te sluiten bij mensen die zich op hetzelfde punt in dit proces bevinden. Zo hebben we groepen die gaan over aangifte doen en rechtszaken maar ook over intimiteit na misbruik, etc.

Staat je vraag er niet tussen? Neem contact met ons op!