Safe Haven

Myrthe (20) over verbod op straatintimidatie in Enschede: "Er gaat eindelijk iets gebeuren"

Via RTV Oost

Sissen, naroepen, fluiten en achtervolgen. Straatintimidatie is in Nederland een groot probleem. Al meerdere keren is er geprobeerd catcawlling (zoals het ook wel wordt genoemd) strafbaar te stellen, maar het verzoek strandde bij de rechter, die oordeelde dat de wet in strijd was met de vrijheid van meningsuiting. 

De 2o jarige Enschedeër en UT-studente Myrthe van der Houwen was het hier niet mee eens en verzamelde nu al een jaar geleden 17.000 handtekeningen tegen seksuele intimidatie op straat. Deze week Enschedese raad een voorstel aan waarin straatintimidatie alsnog strafbaar moet worden gesteld.

Myrthe reageert op het voorstel in het radioprogramma KlaarWakker. Volgens haar moet er nog een hoop gebeuren maar is dit in ieder geval een duidelijk signaal naar de buitenwereld. “Dit is niet normaal. Dit is strafbaar. Misschien gaan mensen er op deze manier anders naar kijken. Een stukje bewustwording, opvoeding en misschien heropvoeding.”

Lees hier het hele artikel van RTV Oost