Safe Haven

"Onze kleding ongepast? Dit is pas strandkledij!"

Via HLN: Sofie Van Waeyenberghe

De leerlingen van de derde klas van Don Bosco in Zwijnaarde (België) arriveerde vrijdag wel op een bijzondere wijze op school: in korte topjes, slippers en bikini’s. 
De leerlingen kregen afgelopen week een mail die bij zowel de leerlingen als sommige ouders behoorlijk verkeerd viel. Er mocht geen ‘uitdagende’ kleding meer worden gedragen volgens de schooldirectie. De leerlingen besloten de school eens te laten zien ‘hoe echte strandkleding eruit ziet’. Hun statement was dan ook: “Onze kleding ongepast? Dit is pas strandkledij!”

De afgelopen weken hebben meer scholen in een mail hun leerlingen laten weten dat ze de kleding van sommige meisjes ‘ongepast’ zouden vinden. Zo zouden ze te bloot gekleed gaan, met als gevolg dat leerkrachten afgeleid zouden raken. Door deze berichten is veel ophef ontstaan. 

Door deze zorgwekkende berichten zien we dat slutshaming nog steeds een groot probleem is in Nederland. Dat zelfs scholen meisjes en vrouwen verbieden te dragen wat ze zelf willen is problematisch en ronduit zorgwekkend. Wij pleiten voor een aangepast schoolbeleid waarin er geen restricties zijn op kleding.

Lees hier het hele artikel van HLN.